Payroll service

Payroll Servicespag_payroll

Steeds meer ondernemers ontdekken de voordelen van payrolling. De formule is helder: door het uitbesteden van het juridisch en administratief werkgeverschap, bent u ook direct van alle zorgen en rompslomp af. Het enige dat u nog zelf doet is mensen werven, selecteren en inplannen. En natuurlijk onderhoudt u het dagelijks contact met uw werknemers.

Payroll-Collectief verzorgt de contractuele en administratieve afhandeling van uw medewerkers. Payroll-Collectief is werkgever en neemt de arbeidsrechtelijke risico’s van u over.
U blijft verantwoordelijk voor de werk gerelateerde zaken, zoals de dagelijkse aansturing. Op de werkvloer houdt u dus de regie.

Hoe werkt payroll:
U bepaalt zelf met de kandidaat in kwestie alle randvoorwaarden van de arbeidsovereenkomst, zoals de duur van het contract, de arbeidsomvang en het salaris. Wij nemen uw beloningsregeling over. U kunt de medewerker te allen tijde overnemen op een contract bij uw organisatie zelf, hiervoor wordt geen fee berekend.

Wanneer kunt u gebruik maken van de payroll service:

Heeft u een medewerker die u voor korte termijn in wilt zetten, bijvoorbeeld een vakantiekracht? Wij kunnen dit snel voor u regelen. Voor vakantiekrachten hanteren wij een scherp tarief, aangezien voor vakantiekrachten bepaalde reserveringen niet betaald hoeven te worden.
Medewerkers die vanuit commerciële intermediairs worden ingezet kunnen vaak kosteloos worden overgenomen na een bepaalde inleenperiode of een bepaald aantal gewerkte uren. Wilt u na deze inleenperiode de medewerker behouden voor uw organisatie, maar kunt of wilt u de medewerker geen overeenkomst bij uw organisatie zelf geven? Dan kan overheveling naar de payrollconstructie van Payroll-Collectief een flinke kostenbesparing opleveren op het uurtarief.
Payroll-Collectief volgt de NBBU CAO. Deze CAO biedt meer flexibiliteit in overeenkomsten dan de CAO van uw eigen organisatie. Zo kan Payroll-Collectief meer overeenkomsten bieden ten opzichte van uw eigen organisatie. De eerste 78 weken kunnen wij een onbeperkt aantal overeenkomsten bieden en de 4 opvolgende jaren nog eens 6 overeenkomsten. In totaal kunnen wij de medewerker gedurende 5,5 jaar flexibel bij uw organisatie onderbrengen. 
Heeft u te maken met pieken en dalen in uw werkvoorraad? Payroll-Collectief biedt u de mogelijkheid om medewerkers flexibel in te zetten. Met onze contractvormen kunnen wij medewerkers inzetten zolang de werkvoorraad dat toelaat, of voor de duur van een project. 
Een vacaturestop betekent niet altijd dat er geen behoefte is aan nieuw personeel. In situaties als deze kunt u uw medewerkers onderbrengen bij Payroll-Collectief. 

 

De voordelen voor u op een rij:

 • wij nemen uw administratieve afhandeling over;
 • wij nemen uw arbeidsrechtelijke risico’s over;
 • u heeft en houdt de regie op de werkvloer;
 • u bent vooraf op de hoogte van uw personele kosten;
 • u kunt profiteren van de flexibiliteit m.b.t. arbeidsovereenkomsten die wij werknemers kunnen bieden;
 • u bepaalt zelf de randvoorwaarden m.b.t. de overeenkomst van de werknemer;
 • wij zorgen voor de contractbewaking;
 • wij regelen het ziekteverzuim;
 • u kunt de werknemer altijd overnemen op contract bij uw organisatie;
 • wij zijn NEN 4400-1 gecertificeerd, zodat u verzekerd bent van afdrachten sociale premies;
 • wij zijn aangesloten bij de NBBU (Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen).